středa 9. prosince 2020

Adventní - pokračujeme

Dokončíme 1. kapitolu Lukášova evangelia 1, 67-80: 

Jeho otec Zachariáš byl naplněn Duchem svatým a takto prorocky promluvil: „Pochválen buď Hospodin, Bůh Izraele, protože navštívil a vykoupil svůj lid a vzbudil nám mocného spasitele z rodu Davida, svého služebníka, jak mluvil ústy svatých proroků od pradávna; zachránil nás od našich nepřátel a z rukou všech, kteří nás nenávidí, slitoval se nad našimi otci a rozpomenul se na svou svatou smlouvu, na přísahu, kterou učinil našemu otci Abrahamovi, že nám dá, abychom vysvobozeni z rukou nepřátel a prosti strachu jej zbožně a spravedlivě ctili po všechny dny svého života. A ty, synu, budeš nazván prorokem Nejvyššího, neboť půjdeš před Pánem, abys mu připravil cestu a dal jeho lidu poznat spásu v odpuštění hříchů, pro slitování a milosrdenství našeho Boha, jímž nás navštíví Vycházející z výsosti, aby se zjevil těm, kdo jsou ve tmě a stínu smrti, a uvedl naše kroky na cestu pokoje.“ Chlapec rostl a sílil na duchu; a žil na poušti až do dne, kdy vystoupil před Izrael. 


Přátelé, můžeme zažít dnes i my to, co prožil Zachariáš? Můžeme my žít prosti strachu? Můžeme prožít spásu v odpuštění hříchů? Ano, je to i pro nás. Většina lidstva si myslí, že problém hříchů se jich netýká. Hříchem není jenom vražda či vyloupení banky. I slovem se dá ublížit, a nám stačí právě jedno slovo či jeden nepěkný pohled, abychom se stali hříšníky odsouzenými k destrukci. Podle Bible mzdou hřích je smrt ale boží milostí život věčný v JK. Co s tím? 
Přiznej se před Bohem, že jsi hříšník, propos o odpuštění a přijmi to, že Ježíš zemřel  i místo tebe. Vírou v JK můžeme očekávat lepší časy i kdybychom měli zemřít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...