sobota 27. února 2021

Dostihne nás náš osud? aneb Neboj se, jen věř!

 Přátelé, občas slyším podivný názor, že s tím, co nás čeká, nic nejsme schopni udělat. Bible mluví něco jiného. Myslíte např., že muselo během II. světové války zemřít 6 mil. Židů v koncentračních táborech? Mohlo jich být výrazně méně, kdyby mnozí uvěřili, že Hitler je zločinec. Do určitého okamžiku se dalo něco s tím dělat. 

Moc klíčové je, jak se každý člověk rozhoduje a čemu věří. Pokud věříme, že Ježíš chodil po světě a zanechal nám poselství, pak může být naše budoucnost dobrá - stačí věřit slovu, které má Bůh k nám lidem. Bůh podle Bible reaguje na naši víru. Je to podobné víře dítěte, které věří svým rodičům, že se o ně postarají. Na rozdíl však od rodičů Bůh nás nechá zahynout, pokud ho odmítneme. Každý může zakusit Boží dobrotu, která je podmíněná právě naší vírou v Něho a jeho slovo. Jak to prakticky uvést do života? Seznámit se Evangeliem a věřit tomu. Můžeš pak získat u Boha velké poklady, jedním z nich je klid a pokoj tvé duši. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...