pátek 19. února 2021

Má covid duchovní pozadí?

Přátelé, dovolil jsem si položit tento dotaz všem, kdo čtou tyto příspěvky ale nejraději bych, aby si tuto otázku položili všichni lidé celého světa. Co to vlastně znamená duchovní pozadí? Časem asi většina dojde k závěru, že člověk sklízí to, co předtím zaséval. Toto platí nejenom v oblasti zemědělství, ale i např. v oblasti vztahové - když nebudete do vztahu investovat dostat lásky, tak se vztah rychle rozpadne. Náš myšlenkový postoj je v životě klíčový, nějak věříme, podle toho zaséváme a podle toho pak sklízíme. Tohle může platit i pro skupiny lidí a někdy to může pokazit jeden člověk ale zaplatit pak ostatní, stačí např. když nějaký vedoucí nemá dostatek moudrosti a kvalifikace. Dopadne to na jeho podřízené? Určitě ano. 

Covid má podle mého tento mechanismus: Velká část světa došla k závěru, že Bůh a jeho zákony neexistují = splněná první podmínka pro vznik problému - určitý druh víry, který přináší smrt. Z toho pak vychází náš životní styl - špatnost přehlasujeme na věc přijatelnou a netušíme, že jdeme špatně. V Bibli je klíčový verš: Mzdou hříchů je smrt ale Boží milostí život věčný v Ježíši Kristu. 

Můj závěr: Příčinou covidu je odpadnutí od víry v biblického Boha, o kterém vydal svědectví Boží Syn Ježíš Kristus. Pokud svět začne hledat Boha a rozhodne se jít po nové cestě, může se temno obrátit ve světlo, jinak se podle mého z toho nedostaneme. Pokud se mne zeptáte, jestli bude líp, pak odpovím, že až budou "kostely opět plné" a lidí budou místo blbostí hledat v Bibli Boží vůli. Pokořte se před Bohem a Bůh vás pozvedne z prachu, říká žalmista. Bude to někdy? Podle mého nebude, ač mi je jasně, že určitý podíl viny na nevíře mají i křesťané, kteří ostatním nenabízejí Boží slovo. Všechny pozdravuje Milan. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...