neděle 14. února 2021

Menší odbočka - jak šel minulý týden aneb něco o evoluci

 Přátelé, děkuji, že čtete moje příspěvky. Kdo je nečte, ať mi prosím pošle emailový kontakt, vyřídím si to s nimi!!! 

Ale vážně, nemějte strach, a klidně mi i vynadejte, tedy za předpokladu, že se vám budou zdát moje argumenty postavené na písku. 

Děkuji všem, kteří jsou se mnou ochotní občas alespoň chvilku mluvit o křesťanské víře, protože podle mého je to stejně důležité, jako mluvit před rokem 1939 o Hitlerovi, jenž se chystal na Evropu a Židé nechtěli o něm nic slyšet. Nevěřili zprávám - uteč, jinak zemřeš. Neutekli a tak zemřeli nejen oni, ale i jejich děti. Biblická zpráva je trochu podobná, uvěř Bohu, že poslal na svět zachránce, udělej určité kroky a tak zachráníš nejen sebe. Proto do toho tématu jdu znovu a znovu a snažím se tuto zprávu předat, jak to jenom je možné. Hraje se totiž o to, kde budeme trávit svou věčnost. Evangelium je náš evakuační plán. K dnešnímu tématu: V jedné diskusi o víře jsme otevřeli téma evoluce versus stvoření člověka Bohem. Rád bych k tomu napsal pár poznámek: Židé měli a mají jednu zvláštní schopnost a to vést písemně rodokmeny. Zachovali tento zápis: Adam zplodil Kaina a Abela a dále tento zápis pokračuje až do doby Ježíše Krista. Ten, který zapsal část jdoucí od Adama, napsal, že Adam neměl pozemského otce, ale byl stvořen Bohem. Adam tudíž neměl ani dědečka, ani babičku. Je to biblický zápis. Občas někdo najde kousek nějaké kostry a tvrdí, že se jedná o člověčího předka. Nejde to ani dokázat, ani vyvrátit. Experti na DNA mohou říci, že DNA je člověčí (dnešního člověka) nebo nečlověčí. Jak ale dokázat, že z těchto kostí se za nějaký čas vyvinul člověk a nyní běhá po zemi? Dobře, ale jak dokázat existenci Boha? Máme na to svědka, tím je Ježíš Kristus, ten o něm vydal svědectví. Nebalamutil lidi? Jeho slovo bylo mocné a co řekl, to se stalo, z lidského pohledu dělal nemožného věci. Takže věřím Božímu svědku a nikoliv evolučním demagogům, protože podle mého nikdy nenajdou ostatky pozemského otce Adama ani žádný židovský zápis o pozemských rodičích Adama a Evy.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...