sobota 13. března 2021

Trochu odbočka, ze života

 Přátelé, procházím biblický text slovo za slovem, občas je třeba udělat menší odbočku, biblický text bude příště. Dnešní moje myšlenka je na téma Důchodové připojištění.

Možná to někdo má, protože myslí na svou nejistou budoucnost, kdy se bude hodit každá koruna. Asi to je rozumné. Bible mluví o něčem podobném. Říká, abychom investovali do budoucnosti, která se nachází za hranici naší pozemské existence. Píše se tam (Matouš 6, 19):

  • Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde je zloději vykopávají a kradou.
  • Ukládejte si poklady v nebi, kde je neničí mol ani rez a kde je zloději nevykopávají a nekradou.
Vypadá to tak, že jednou dříve nebo později každý člověk dostane za hranici své pozemské smrti. Cílem křesťanské víry je podle Bible záchrana duše či uzdravení duše od nemocí. K tomu je zapotřebí doktora JKrista a k tomu dostatečně "našetřeno" víry, která narůstá ze slyšení Božího slova. Jinak řečeno, studuj Bibli každý den, tím poroste tvoje konto v nebeské bance a v okamžiku smrti budeš v klidu, protože budeš mít poklad v nebi. V jiném místě Bible je také: Hledej Boha, dokud je čas. Jan Křtitel volal k izraelskému lidu: Čiňte pokání, neboť se přiblížilo nebeské království. Možná, že se pro celý svět přiblížilo něco jako nebeské království, pro některé to bude něco jiného, každý jinak, podle konta v nebeské bance.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...