sobota 1. května 2021

Pokračujeme, trochu o Mrazíkovi

 Přátelé, před pár dny jsem měl možnost shlédnout kousek staré ruské pohádky Mrazík. Zrovna se tam odehrávala scéna, kdy Ivan sedí ježibabě na lopatě, před ním otevřená rozpálena pec a konec lopaty v rukou ježibaby. Ivan je však duchapřítomný a klamným manévrem se mu nakonec podaří z lopaty "utéct".

I Bible mluví o místu, kde hoří oheň a kde může ale taky nemusí skončit člověk. V knize Zjevení je tento text:

  • 12Viděl jsem mrtvé, mocné i prosté, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. Ještě jedna kniha byla otevřena, kniha života. A mrtví byli souzeni podle svých činů zapsaných v těch knihách.
  • 13Moře vydalo své mrtvé, i smrt a její říše vydaly své mrtvé, a všichni byli souzeni podle svých činů.
  • 14Pak smrt i její říše byly uvrženy do hořícího jezera. To je druhá smrt: hořící jezero.
  • 15A kdo nebyl zapsán v knize života, byl uvržen do hořícího jezera.
Podle Bible jsou to naše hříchy, které určí naši budoucnost. Možná sedíme už na lopatě, na kterou nás dostaly naše hříchy  a nic netušíme. Bůh však nechce, aby člověk zahynul, proto připravil pro člověka akci záchrany. Nevěřící a lehkomyslní budou muset jednou zaplatit těžkou platbu. Přitom evakuační plán možná zrovna měli doma - je to Evangelium (třeba Matoušovou), stačilo tak málo. Možná sedíce na lopatě řešíme nepodstatné věci místo abychom zabojovali o záchranu naší duše. Jak zachránit svou duši? Musíme začít brát vážně evakuační plán tj. Bibli či alespoň Nový zákon. Kolik času jsme ochotni do toho investovat? Jelikož se tady hraje o hodně, podlé mého hodně!    

     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...