sobota 30. října 2021

Pokračujeme

 Dnešní text, Lukáš. e. 11. kap.:

  • 33Nikdo nerozsvítí světlo, aby je postavil do kouta nebo pod nádobu, ale dá je na svícen, aby ti, kdo vcházejí, viděli.
  • 34Světlem tvého těla je oko. Je-li tvé oko čisté, i celé tvé tělo má světlo. Je-li však tvé oko špatné, i tvé tělo je ve tmě.
  • 35Hleď tedy, ať světlo v tobě není tmou.
  • 36Má-li celé tvé tělo světlo a žádná jeho část není ve tmě, bude celé tak jasné, jako když tě osvítí světlo svou září.“
Přátelé, pravděpodobně verš 33 patří k předchozímu textu, kdy Jonáš varuje lidí v Ninive od zkaženosti, lid si dá říci a tak sobě zachrání na nějaký čas své životy. Každá zkaženost totiž časem vygeneruje "smrt". Jonáš byl viděn a slyšen, původně se chtěl před Bohem dobře zašít, ale nakonec to dopadlo dobře, jak pro něho, tak i pro lid Ninive.
K veršů od 34:
Když dvou koukají na stejnou věc, ještě to neznamená, že i v srdci mají stejnou věc. Bible nás varuje, abychom si na to dávali pozor a sami sobě svém "špinavým" okem neškodili.
Jak se díváme na věci kolem my?
Přátelé, pokud máte jiné postřehy, určitě se s nimi podělte, Milan přeje úspěšný a smysluplný nový měsíc listopad.   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...