sobota 26. března 2022

Pokračujeme - začíná dobrodružství?

 Přátelé, pokračuji v krátkých úvahách nad složitostmi lidského života v biblických souvislostech. Klíčovou informací je, že Bůh existuje, dal se poznat v osobě Ježíše Krista. Temno, které se šíří po světě, souvisí s ignorováním morálních principů popsaných v Bibli a s ignorováním toho, jenž o sobě řekl, že je cesta, pravda a život. Člověk nebo společnost nějak přemýšlí a za nějaký čas je z toho určitá reality show. Pokud dlouhodobě ignorujeme Boha a jeho pohled na život, za nějaký čas se dostáváme do myšlenkového modelu sebedestrukce a netušíme, že si pod sebou řežeme větev. Dostali jsme se do slepé uličky? Podle mého ano a účet bude přicházet. Můžeme obstát? Pomůže jedině obrat o 180 stupňů směrem k Bohu a jeho slovu. Bez zájmu o evangelium nemáme šanci. Pěkný biblický text k přemýšlení:

Mt 16 24 Tehdy Ježíš řekl svým učedníkům: "Chce-li kdo za mnou přijít, ať zapře sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mne.
Mt 16 25 Neboť kdo by chtěl svou duši zachránit, ztratí ji; kdo však by ztratil svou duši kvůli mně, nalezne ji.
Mt 16 26 Vždyť co člověku prospěje, získá-li celý svět, ale jeho duše utrpí škodu? Anebo co dá člověk výměnou za svou duši?
Mt 16 27 Syn člověka má přijít v slávě svého Otce se svými anděly, a tehdy odplatí každému podle jeho jednání.
Mt 16 28 Amen, pravím vám, že někteří z těch, kteří tu stojí, určitě neokusí smrti, dokud nespatří Syna člověka přicházejícího ve své královské moci."  

Přátelé, vypadá to tak, že ten poslední verš je někde přede dveřmi. Asi většina s tím neudělá nic a přitom mohli, dokud to šlo. Tak zpečetí svou budoucnost, protože nepřijali pravdu Boží, která by je zachránila. Je to krutá reality show - pro některé zbytečně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...