čtvrtek 21. dubna 2022

Existují ještě dobré zprávy?

 Určitě ano, bohužel nám ale občas unikají, protože jsme "zavaleni" věcmi, které řešíme a ne vždy je to nezbytně nutné. Mohou to být navíc starosti, které by vůbec nevznikly, kdybychom rozumněji rozlišovali, co je více důležité od toho, co méně. V Bibli na téma velikonoční se nachází tento text (Matoušovo e.):

16,1 Když pominula sobota, Marie Magdalská, Marie matka Jakubova a Salome nakoupily vonné látky, aby přišly a pomazaly ho.

16,2 A časně ráno prvního dne týdne, když vyšlo slunce, přicházejí k hrobce.

16,3 A říkaly si: "Kdo nám odvalí kámen od vchodu do hrobky?"

16,4 A vzhlédly a vidí, že kámen je odvalen; byl totiž velmi veliký.

16,5 Když vstoupily do hrobky, spatřily mládence sedícího po pravé straně, oděného bílým rouchem, a vyděsily se.

16,6 On pak jim říká: "Neděste se. Hledáte Ježíše Nazaretského, toho ukřižovaného. Byl probuzen z mrtvých, není tu. Hle, místo, kam ho položili.

16,7 Ale jděte a povězte jeho učedníkům i Petrovi: Jde před vámi do Galileje; tam ho spatříte, tak jak vám řekl."

16,8 Vyšly a utekly od hrobky; zmocnilo se jich totiž třesení a byly zcela bez sebe. A nikomu nic neřekly, neboť se bály.

Tou klíčovou informací, které kdybychom věnovali více času, nebylo by v životě tolik trápení, je ve verši 16: Byl vzkříšen!   V této zprávě je ukrytý poklad nekonečné hodnoty, jenž může dát odpovědi na všechny složitosti lidského života a také přináší řešení.  



 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...