pátek 22. dubna 2022

Kde je ta žába na prameni

 Přátelé, na chvíli jsem si pustil rozhlasovou stanici ČRo Plus, asi to znáte, program pouze mluveného slova zpravodajství a publicistiky. Rád bych měl trochu přehled o tom, co se kolem děje. Vypadá to tak, že na společnost se valí problém za problémem a člověk hledá řešení, kde se dá. Jednoznačně naše společnost jede z kopce a asi není člověka, kterého by se rostoucí těžkosti a složitosti života nedotkly. Pokud třeba jezdíte autem nebo stavíte dům, asi víte, o čem mluvím.  Co myslíte, je za tím nějaká společná příčina? V Bibli máme tato slova:
"Mzdou hříchu je smrt, ale život věčný v Ježíši Kristu." Zkaženost lidského srdce je ta hlavní příčina. Člověk potřebuje "vyměnit" srdce. Dá se to? Podle mého jedině tak, že začneme brát vážně Boha a jeho slovo, tj. uvěříme v Ježíše Krista, a on nám ukáže skrze modlitby, studium Bible, kudy dál, samozřejmě je třeba činit lítost či pokání z toho, že jsme si mysleli, že to bez Boha "dáme".  Apoštol Pavel v Listech Židům navíc mluví toto:

  • 26On(Ježíš) se však zjevil jen jednou na konci věků, aby svou obětí sňal hřích.
  • 27A jako každý člověk jen jednou umírá, a potom bude soud,
  • 28tak i Kristus byl jen jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých; po druhé se zjeví ne už kvůli hříchu, ale ke spáse těm, kdo ho očekávají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...