pondělí 8. srpna 2022

Věříte v nebo a peklo aneb kde jednou budeš trávit věčnost?

 Přátelé, když mluvím občas s někým na toto téma, většina mi řekne, že v nebe a peklo po smrti věří. Na otázku, kde si myslí, že půjdou jednou oni, dostávám odpověď, že do nebe, jelikož do pekla nikdo rozumný nechce a navíc jsme přece slušní lidé. Přátelé, pokud věříme, že po smrti půjdeme do nebe, ještě to neznamená, že tam skutečně půjdeme. Představte si, že budete věřit, že, u závěrečné státní zkoušky dostanete samé jedničky, dostanete je?  Kdo má před zkouškou, zkus to. Každá věc chce svoje.
Co na to říká Bible? Ta říká, že existuje jediný způsob, jak skutečně neskončit jednou v pekle a to je, že si člověk uvědomí, že je skutečně hříšník a zachrání se pouze tak, že se Bůh nad nim smiluje a hříchy mu "smyje". Smiluje se Bůh nad všemi? Nikoliv. Z naší strany musíme splnit klíčovou podmínku a to:   Uvěříme tomu a vyznáme, že Ježíš Kristus skutečně přišel na svět zemřít za člověka a my vírou jeho "platbu" přijímáme. Pak je třeba tuto víru posilovat stejně jako posilujeme svaly, jinak o ní přijdeme. Víru posilujeme studiem Bible a setkáváním se s křesťany. Finální otázka pro tebe: Tak už víš, kde podle Bible skončíš po smrti? Pokud si myslíš, že je vše ztraceno, pak Bible říká, že dnes je čas naší záchrany, dnes můžeš otočit svým kormidlem, vyznáš-li - viz text výše.          

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...