sobota 30. ledna 2021

Pokračujeme, Lukášovo e., 7.kap.:

 

  • 18O tom všem se dověděl Jan od svých učedníků. Zavolal si dva z nich
  • 19a poslal je k Ježíšovi s otázkou: „Jsi ten, který má přijít, nebo máme čekat jiného?“
  • 20Ti muži k němu přišli a řekli: „Poslal nás Jan Křtitel a ptá se: Jsi ten, který má přijít, nebo máme čekat jiného?“
  • 21A v tu hodinu uzdravil Ježíš mnoho lidí z nemocí, utrpení a z moci zlých duchů a mnohým slepým daroval zrak.
  • 22Odpověděl jim: „Jděte, zvěstujte Janovi, co jste viděli a slyšeli: Slepí vidí, chromí chodí, malomocní jsou očišťováni, hluší slyší, mrtví vstávají, chudým se zvěstuje evangelium.
  • 23A blaze tomu, kdo se nade mnou neuráží.“
Přátelé, Jan měl pochybnosti, zdali je Ježíš skutečně ten Boží Syn Mesiáš, poslaný od Boha, aby zachránil lid od následků prokletí hříchů. Ježíš po svých učednících posílá odpověď - podle skutků ať to vyhodnotí. Někdy člověk mluví, ale skutek utek. Takový člověk není věrohodný. Ježíš je jiný případ, dokázal svou identitu zázraky, přesto mnoho lidí v něho neuvěřilo. Kdo neuvěří, bude muset zaplatit za to, že neuvěřil Bohu. Platí to i pro dnešní dobu. Celé spasení člověka spočívá ve víře v JK. Víra ale nespadne z nebe, víra se dá získat tak, že člověk studuje evangelium což je novozákonní část Bible tj. biblický Nový zákon. Každý člověk by se měl zamyslet na jednou otázkou: Kde budu trávit svou věčnost? Udělal jsem něco pro to, aby to nebylo věčné zatracení, o kterém mluví Bible?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...