pondělí 1. února 2021

Pokračujeme ve čtení bibl. textu, Lukáš 7.:

 

  • 24Když Janovi poslové odešli, začal Ježíš o něm mluvit k zástupům: „Na co jste se vyšli na poušť podívat? Na rákos, kterým kývá vítr?
  • 25Nebo co jste vyšli zhlédnout? Člověka oblečeného do drahých šatů? Ti, kdo mají skvělý šat a žijí v přepychu, jsou v královských palácích.
  • 26Nebo co jste vyšli zhlédnout? Proroka? Ano, pravím vám, a víc než proroka.
  • 27To je ten, o němž je psáno: ‚Hle, já posílám posla před tvou tváří, aby ti připravil cestu.‘
  • 28Pravím vám, mezi těmi, kdo se narodili z ženy, nikdo není větší než Jan; avšak i ten nejmenší v království Božím jest větší nežli on.
  • 29A všechen lid, který ho slyšel, i celníci dali Bohu za pravdu tím, že přijali Janův křest.
  • 30Ale farizeové a zákoníci zavrhli úmysl, který Bůh s nimi měl, když se nedali pokřtít od Jana.
Přátelé, občas člověk nepozná pravdu od lži a pak se mu stane, že toho, který přináší požehnání, zavrhne a nějakého lumpa přijme, načež ho ten lump připraví o štěstí či život. Potřebujeme prosit Boha, aby nám tuto schopnost rozlišení dal. O Janovi mluvil Ježíš, že ačkoliv Jan byl mimořádně velký prorok, každý v nebeském království je větší než Jan. O kom je řeč? Podle mého o každém, který je nebo bude jednou v království nebeském. Podmínkou je, že tam bude ten či je, který do posledního okamžiku věřil, že Ježíš Kristus jakožto Syn Boží přišel vydat svůj život, aby každý, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl či získal život věčný. Tuto víru, která nám otevírá cestu do nebe, lze získat, člověk musí chtít a musí být ochoten pro to něco udělat. Tím je, že budeme věnovat čas evangeliu a Božímu slovu a tak přikládat do "ohníčku" křesťanské víry.    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...