úterý 30. března 2021

Něco o bezpečném letu životem

 Přátelé, víte o tom, že existují 2 skupiny leteckých pilotů podle kvalifikace?

Ti první mají lehčí studium, méně náročné  zkoušky a mohou pak létat pouze tehdy, když je dobrá viditelnost a přijatelné povětrnostní podmínky.
2. skupina pilotů má náročnější přípravu a je lépe vycvičena než ta první. Mohou létal v mlze, potmě a ve složitých povětrnostních podmínkách. Musí umět dobře číst v letadle "budíky" ať se venku děje, co se děje a hlavně musí na ně správně reagovat. Věří budíkům a nikoliv tomu, se se děje kolem. Slyšel jsem o jednom pilotovi, který letěl v mlze vzhůru nohama a zjistil to, až se podíval na budík. 

Náš život je tak trochu let letadlem, občas je kolem tma, mlha či bouřka. Bůh nám dal své slovo jako životní navigaci. Pokud svou pozornost budeme schopní držet na božím slově, náš let bude bezpečný. V okamžiku, že se budeme snažit korigovat naše řízení jenom podle toho, co vidíme nebo spíše nevidíme, dříve nebo později můžeme letět vzhůru nohama. Náš  výškoměr nám může např. ukazovat biblický text ze Žalmu 23: Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatku. Tož mějte víru Boží, čtěte Bibli a hlavně držte oči na biblických textech během letu!      

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...