pondělí 27. září 2021

Pokračujeme

 Přátelé, máte-li pár minut, budu rád, když si přečtete těchto pár vět. Berte to jako dárek do Milana a to dárek ne bezcenný, ale vzácný. Určitě to máte i vy, že když něco objevíte a zdá se vám to dobré i pro ostatní, tak to těm ostatním jednoduše nabídnete, třeba ať si to přečtou. Takto berte i moje příspěvky.

Když jsem byl ještě dítko školou povinné, mamka nám často kladla na srdce jednu věc: "Hlavně děcka dělejte tak, abyste ve škole nepropadli". Uteklo už pěknou řádku let a mně se to občas vrací na paměť. Někteří nepropadli. Vzali si to k srdci. Nebudu jmenovat, kdo si nevzal dobrou radu k srdci a nezabojoval. Mamka viděla dále než my, děcka, a věděla, proč to říkala a měla starost o naší budoucnost. Co myslíte, má někdo zájem v dnešní době o naši budoucnost? 

Bible mluví jasnou řečí, a to, že Bůh miluje každého člověka a nechce, aby někdo zahynul. Přeje si, abychom si Bohem nechali poradit a dělali všecko pro to, abychom jednou "nepropadli". Jaké má Bůh rady pro člověka v dnešní době (podle Bible)? Jelikož mzdou hříchu je smrt a všichni jsme hříšníci, pak:

Uvědom si, že zahyneš, pokud nevezmeš vážně Evangelium jako evakuační plán své záchrany. Evangelia jsou 4 a popisují stejný příběh, takže je jedno, do kterého se pustíš. Z toho by mělo vzejít rozhodnutí či přesvědčení, že přijímáš ten příběh jako záchranný akt pro svůj život - řekneš Bohu - věřím a přijímám. Je to moc složité?
Evangelium se dá přečíst možná za jeden večer. Jednou bude mnoho lidí zděšeno, že byli tak blízko k záchraně své duše. Takto mluví Bible. Přátelé, povzbuzuji vás, abyste se do toho pustili a věc neodkládali na pozdější dobu. Smrt nás může přepadnout v kterýkoliv čas a pak bude pozdě.     

Hlavně příspěvek přepošli svým nevěřícím přátelům.           

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...