středa 19. ledna 2022

Pokračujeme

 Přátelé, došel na řadu tento biblický text z Lukášova evangelia, ve 12. kap. se píše:

  • 1Mezitím se shromáždily nespočetné zástupy, že se lidé div neušlapali. Ježíš začal mluvit nejprve ke svým učedníkům: „Mějte se na pozoru před kvasem farizeů, to jest před pokrytectvím.
  • 2Není nic zahaleného, co nebude jednou odhaleno, a nic skrytého, co nebude poznáno.
  • 3Proto vše, co jste řekli ve tmě, bude slyšet na světle, co jste šeptem mluvili v tajných úkrytech, bude se hlásat ze střech.
  • 4Říkám to vám, svým přátelům: Nebojte se těch, kdo zabíjejí tělo, ale víc už vám udělat nemohou.
  • 5Ukážu vám, koho se máte bát. Bojte se toho, který má moc vás zabít a ještě uvrhnout do pekla. Ano, pravím vám, toho se bojte!
Z Ježíšových slov se asi můžeme poučit i my - ne vše, co slýcháme, je pravda. Pokrytec většinou mluví něco jiného než myslí jeho srdce. Asi má k tomu své důvody, většinou je to k naší škodě. Tato špatnost - pokrytectví - bude podle J. dříve nebo později odkryta. Co nás může uvrhnout do pekla? Pravděpodobně naše nesprávná či falešná víra. K tomu máme Bibli, tam nám ukazuje, jak je třeba věřit, abychom nepřišli o věčný život. S tím souvisí naše nevyznané hříchy a falešné neděje upřené jiným směrem než je Ježíš Kristus.   


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...