úterý 23. srpna 2022

Pokračujeme - Máme naději?

 Přátelé, občas slyším někoho tvrdit, že nikdo neví, do čeho jde člověk po smrti a tak se prý není třeba "nervovat". Bible o tom hodně mluví a snaží se člověka přesvědčit, aby o budoucnost po smrti člověk zabojoval, jelikož každá věc chce svoje a není jedno, jestli člověk skončí v nebi nebo v pekle.
Pokud nám na cestě autem dojde benzín, nestačí nám přání druhých, abychom dojeli. Někdy nám lidé přejí, abychom se po smrti dostali do nebe. Stačí to? Nikoliv. Do auta je třeba dolít benzín,  i nebe chce svoje. Kousek biblického textu k přemýšlení, 1. List Tesalonickým 4. kap.:

  • 13Nechceme vás, bratří, nechat v nevědomosti o údělu těch, kdo zesnuli, abyste se nermoutili jako ti, kteří nemají naději.
  • 14Věříme-li, že Ježíš zemřel a vstal z mrtvých, pak také víme, že Bůh ty, kdo zemřeli ve víře v Ježíše, přivede spolu s ním k životu.
  • 15Toto vám říkáme podle slova Páně: My živí, kteří se dočkáme příchodu Páně, zesnulé nepředejdeme.
  • 16Zazní povel, hlas archanděla a zvuk Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe, a ti, kdo zemřeli v Kristu, vstanou nejdříve;
  • 17potom my živí, kteří se toho dočkáme, budeme spolu s nimi uchváceni v oblacích vzhůru vstříc Pánu. A pak už navždy budeme s Pánem.
  • 18Těmito slovy se vzájemně potěšujte.
Podle Bible - aby se člověk dostal po smrti do nebe, potřebuje, aby zemřel ve víře v Ježíše Krista. Občas to člověk podcení a smrt ho překvapí. Nemá-li víru v JK, budoucnost je ztracena. O víru je třeba začít "bojovat" neprodleně, tj. nejraději ještě dnes. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...