pondělí 29. srpna 2022

Můj pohled na nejen homosexualitu

 Je mnoho nejrůznějších praktických činností a myšlení, které člověku a jeho okolí za nějaký čas přinesou život nebo smrt. Tu druhou část Bible označuje slovem hřích. Bible jasně říká, že mzdou hříchu je smrt. Za hřích se platí smrtí, pokud ale člověk hříchy vyznává Bohu jako hříchy a věří tomu, že Ježíš za ty hříchy zemřel, činí pokání, získává u Boha odpuštění. Jsou však hříchy u Boha neodpustitelné a to jsou takové, kdy jdeme do hříchu přesto, že víme, že je to podle Bible hřích. Pokud nám to není líto - někteří mohou být naopak na to hrdí, máme velký problém u Boha. Ten je sice dobrý a laskavý, ale také  spravedlivý a svatý. Praktikování homosexuality je podle Bible jednoznačně hřích či zvrácenost a tečka. Bůh homosexualitu v Bibli tvrdě trestal a stejně tak jí bude trestat i v budoucnu.
I náš postoj ostatních je k této otázce klíčový, protože podle Bible budeme vydávat účet Bohu i z toho, jak jsme se k hříchu postavili ve své mysli. Je nutné, abychom měli nad sebou a svými myšlenkami vládu, jinak prohrajeme válku o vlastní duši a není to jenom ve věci homosexuality. Může to být třeba nechuť do práce, obžerství, hádavost, opilství a další. Bohužel člověk se s těmi sklony často rodí, má však na rozdíl od zvířat rozum, aby posoudil podle Bible, co je život a co je smrt a nakonec zvolil život i když půjde občas proti touhám svého srdce.  Co poradit těm, kteří s tím mají problém? H nepraktikovat i za cenu, že budu celý život sám a prosit Boha, aby nás zbavil této zvrácené touhy. Bůh může učinit velké věci. Hlavně ať si nikdo nemyslí, že u Boha nám to jednou projde. Neprojde.    

Pár odkazů z Bible:

List Římanům 1,26.27: “Proto je Bůh vydal v moc hanebných vášní. Jejich ženy zaměnily přirozený styk za nepřirozený a stejně i muži zanechali přirozeného styku s ženami a vzplanuli žádostí jeden k druhému, muži s muži provádějí hanebnosti a tak sami na sobě dostávají zaslouženou odplatu za svou scestnost.”

Leviticus 18,22: “Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost.”

1. Korintským 6,9: “Což nevíte, že nespravedliví nebudou mít účast v Božím království? Nemylte se: Ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani zvrácení.”

Přátelé, celou Biblí se prolíná mimo jiné toto poselství: Bůh některé lidské činnosti označuje pojmem hřích, za který se platí věčnou smrtí. Ježíš přináší řešení, pokud člověk hříchy vyznává, hříchů lituje, věří v JK a hlavně je pevně rozhodnutý, že už hřešit nebude.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...