neděle 11. září 2022

Pokračujeme - vtip z kostela

 Přišel manžel domů z kostela a zeptá se jeho manželka, "tak co, o čem bylo dnešní kázání?" "O hříchu", odpověděl manžel. "A co na to říkal farář?", ptá se paní. "Farář byl jednoznačně proti," odpověděl pán.

Přátelé, občas člověk zanedbá určité věci a pak, za nějaký čas zjistí, že za toto zanedbání bude muset zaplatit škodou. Už se vám to někdy stalo?  Bůh člověku připomíná v Bibli, abychom nezanedbali otázku našich hříchů. V Novém zákoně - části Bible, čteme, že každý člověk je vlastně "chycen" hříchem a tudíž odsouzen k "co člověk zasel, to sklidí". Taktéž je tam popsán návod, jak svou duši zachránit. Občas se setkávám se staršími lidmi, kteří už nemají rozumové možnosti, aby tuto věc pochopili a tak zachránili svou duši. Bohužel jim nemůžu pomoci ani já. Pokud jste ještě trochu zdraví, zabojujte o záchranu své duše. Jak? Denním čtení Bible - zpočátku čtením Nového zákona a modlitbou k Bohu, aby vám k tomu pomohl. 

V Bibli, Lukášově e. 9,25 můžeme číst tento text:

Co je člověku platné, kdyby získal celý svět, ale sám sebe ztratil nebo sám sobě uškodil?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...