sobota 21. ledna 2023

Pokračujeme

 Přátelé, dnešní téma je: Kdo bude  či nebude diskvalifikovaný z věčného života podle Bible. Občas slyším argument, že to ví jenom Bůh a že lidem je tato informace nedostupná. Nesouhlasím s tím. Bůh nám svou vůli prezentuje v Bible,  stačí se do ní podívat. V 1. Listu Korintským v 6. kapitole je tento text:
Což nevíte, že nespravedliví nebudou mít účast v Božím království? Nemylte se, ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani zvrácení, ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království.
Níže je pak tento text: Všechno je mi dovoleno, ale ne všechno prospívá. Všechno je mi dovoleno, ale ničím se nedám zotročit.
Přátelé, Adam s Evou na počátku udělali určitou věc, která měla své tragické následky nejen pro ně. Takhle nějak funguje hřích. Pokud my jako lidé se necháme zotročit našimi některými tužbami, nikdo nám nepomůže. Máme jedinou cestu, jak se zachránit: Jestliže doznáváme své hříchy a litujeme je, On je tak dobrý a hříchy nám odpouští. Nemůžeme  legalizovat do našich životů životní styl, který Bible označuje hříšný. Ježíš říká marnotratné ženě poté, co ji odpouští, klíčovou větu: "Jdi a už nehřeš". Potřebujeme vědět, které věci nám podle Bible zavírají dveře do věčnosti a těchto věcí se pokud možno musíme zříci. Je to podobné s drogami, postupně nás zabíjejí a naší jedinou šancí je říci tomu jasné NE a to hned. Ježíš sice zemřel za naše hříchy, ale pokud si myslíme, že můžeme dělat vše, co nás napadne, pak jsme vedle jak ta jedle.    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...