neděle 15. ledna 2023

Jak jde život aneb konec dobrý, všecko dobré.

 Přátelé, čtete další pokračování mých úvah či poselství, snažím se vycházet z Bible, jelikož jsem došel k závěru, že je pravdivá a obsahuje závažné informace pro každého z nás. Pokusím se celou Bibli převést do jedné věty, myslím, že je to nakonec ta hlavní pointa: Bible nabádá člověka, aby zabojoval o zisk křesťanské víry, jelikož tak zachráníme svou duši, s tím souvisí, kde budeme trávit věčnost. Když jsme chodil do školy, tak nám občas učitelé připomínali, abychom ve škole zabojovali, jelikož tím rozhodujeme o své budoucnosti. S vírou je to podobné. Apoštol Jan říká: Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Na jiném místě jsou Ježíšova slova: Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, vejde do božího království, ale ten, kdo činí vůli mého Otce. Jaká je vůle Boží? Čti Bibli. Co bude po smrti? Čti Bibli. Jak zachránit svou duši pro věčný život? Čti Bibli.

Přátelé, člověk je občas velmi lehkovážný a zapomene na svou vlastní smrt. Až je se smrti někoho poblíž konfrontován, možná se nad tím zamyslí. V minulých dnech zemřely v mém okolí 2 vzácné osoby. Jednu osobu smrt překvapila, dotyčný měl ještě hodně plánů, ale podle Bible má před sebou dobrou budoucnost, jelikož celý život budoval svou křesťanskou víru. U druhé osoby smrt byla ze zdravotních důvodů vysvobozením z trápení, je ale otázkou, jestli duše bude zachráněna či nikoliv. V životě dotyčná neotevřela Bibli a v životě se ani neptala po Boží vůli. Bible nás napomíná, abychom zabojovali o záchranu svých duší. Ježíš řekl: "I kdybychom získali celý svět, ale svou duši ztratili, byla to jedna velká marnost."      

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...