sobota 5. prosince 2020

Adventní - pokračujeme

 Přátelé, pokračujeme v přemýšlení nad biblickým textem (Lukáš, 34-38):

Maria řekla andělovi: "Jak se to může stát, vždyť nežiji s mužem?" Anděl jí odpověděl: "Sestoupí na tebe Duch svatý a moc Nejvyššího tě zastíní; proto i tvé dítě bude svaté a bude nazváno Syn Boží. Hle, i tvá příbuzná Alžběta počala ve svém stáří syna a již je v šestém měsíci, ač se o ní říkalo, že je neplodná. Neboť `u Boha není nic nemožného´." Maria řekla: "Hle, jsem služebnice Páně; staň se mi podle tvého slova." Anděl pak od ní odešel.

Před nějakým časem jsem vyslechnul názor, že Maria nemohla mít dítě aniž by předtím něco měla s mužem. Tito přemýšleli v hranicích svých představ o tom, co Bůh může či nemůže. Přemýšleli, že co není možno u člověka, není ani možno u Boha. Jenomže stejně jako Bůh stvořil a umístil hvězdy a planety na své rovnovážné vesmírné dráhy, stejně tak zařídil, aby Marie počala, aniž by se jí dotknul muž. Mimochodem, přemýšleli jste někdy o tom, zdali se po výbuchu snad obrovské množství hmoty může tato hmota uskupit do hvězd a planet a umístit sama sebe na oběžné dráhy, které jsou zajímavé tím, že vektorový součet odstředivých a dostředivých sil = 0?      


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...