pátek 4. prosince 2020

Adventní - pokračujeme

 Pokračujeme v Biblickém příběhu (Lukáš 1, 26-33): 

Když byla Alžběta v šestém měsíci, byl anděl Gabriel poslán od Boha do Galilejského města, které se jmenuje Nazaret, k panně zasnoubené muži jménem Josef, z rodu Davidova; jméno té panny bylo Maria.

Přistoupil k ní a řekl: "Buď zdráva, milostí zahrnutá, Pán s tebou." Ona se nad těmi slovy velmi zarazila a uvažovala, co ten pozdrav znamená. Anděl jí řekl: "Neboj se, Maria, vždyť jsi nalezla milost u Boha. Hle, počneš a porodíš syna a dáš mu jméno Ježíš. Ten bude veliký a bude nazván synem Nejvyššího a Pán Bůh mu dá trůn jeho otce Davida. Na věky bude kralovat na rodem Jákobovým a jeho království nebude konce."

Přátelé, nádherný příběh, historicky začíná akce záchrany světa Božím synem, jenž prorokovali mnoho let před touto událostí proroci. Pro mnohé to zní jako pohádka a tak je to bohužel bude jednou stát spravedlivý trest - mzdou hříchu je totiž smrt ale Boží milostí život věčný v Ježíši Kristu. Tento Dar člověk nepřijme, pokud tomu neuvěří. Mám dobrého staršího kamaráda, kterého před mnoha lety na Slovensku v horách při pasení ovcí navštívil anděl, údajně velký kolem 6-8 metrů, zářící světlem. Země kolem byla prozářená světlem a ovce údajně poskakovaly jako by byla v zemi elektřina. Anděl řekl: "Tady udělej památník s tímto biblickým textem: ..." Uteklo cca 50 let a úkol můj soused splnil. Pomník - kamenná deska s vyrytým textem  jsem před časem měl to potěšení  navštívit, ale to už je jiný příběh. Ne každému se zjeví anděl. Těm, komu se ale zjeví, těm věřme, protože toto může rozhodnou o tom, kde budeme trávit věčnost.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...