neděle 30. ledna 2022

Pokračujeme

 Přátelé, chtěl bych zapřemýšlet nad tímto biblickým textem:

  • 24A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je (mluví Ježíš), bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále.
  • 25Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nepadl, neboť měl základy na skále.
  • 26Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku.
  • 27A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký.“
Možná, že se vám bude zdát můj komentář s textem nesouvisející, ale mám to na srdci a tak s tím jdu ven, ačkoliv se mohu mýlit: Ježíš naznačuje, že některé věci bychom měli brát vážně (Ježíše a jeho slova), pokud ne, tak bude jednou velká škoda. Už téměř 2 roky trvající covid je podle mého něco jako červená kontrolka v autě, která nám říká, vezmi vážně stav benzínu v nádrži - blíží se velká bouře. Jak? Máme vzít vážně Boha a jeho slovo, jenž nám ukazuje únikovou cestu záchrany. Lidi kolem myslí, že kontrolku s červeným světlem bude dobré ignorovat. Po Evropě přibývají rozvolňovací opatření, ačkoliv červené světlo svítí víc a víc. Řešení pro naše životy je, že vezmeme vážně Boha a Bibli. Nemusíme dopadnout v životě jako ten bláznivý muž z biblického příběhu. Ignorováním problému se ještě nikdy problém nevyřešil a my bychom neměli zapomenou, že smrt souvisí s lidským hříchem, mohli bychom říci také, že člověk si pod sebou řeže větev, pokud ignoruje Boha. S tím narůstá síla bouře a ma se tváříme, že vše je v pořádku. Žalmista říká, abychom se navrátili k Bohu a že Bůh pak změní náš úděl. Co bude za rok? Ačkoliv si to nepřeji, podle mého bude přituhovat a bohužel málo lidí začne skutečně hledat Boha. Pevná skála je Ježíš Kristus, kterého můžeme poznat jedině skrze jeho slovo zjevené v Bibli - více v Novém zákoně. Povzbuzuji všechny, aby to vzali vážně a jednou, až ta vichřice bude neskutečně hrozivá, nebyli mezi těmi, kteří budou ztraceni.         

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokračujeme - krátká úvaha o životě

 Přátelé, dnes bych chtěl zapřemýšlet nad tímto biblickým textem: 40 I vy buďte připraveni, neboť Syn člověka přijde v hodinu, kdy se toho n...